SALON LEPOTE CARPE DIEM

Vakum

Ta terapija se je že uporabljala v vseh starih tradicionalnih medicinah.

Izvaja se z okroglimi kozarci – ventuzami, ki jih vakuumsko pritrdimo na določen del telesa ali na akupunkturne točke. Prisesajo se na kožo in se s tem povleče koža ter zgornje mišično tkivo.

Vakuumska metoda (masaža) deluje na principu visokega in nizkega podpritiska. Pri tej metodi pride do raztezanja tkiva in na ta način do raztegovanja vseh struktur v njem. Tako pride do povečanja dotoka hrane in kisika v tkivo. Hkrati s tem raztegnemo tudi vene in limfne žile, ki tako vase posrkajo večje količine venske krvi in limfe za bolj učinkovito razstrupljanje telesa. Z vakuumom dosežemo, da se maščoba, ki se nahaja v celici, izloči iz nje in tako pride v medcelični prostor, kateremu pravimo tudi limfa. Ko smo maščobo na tak način izločili iz celice, jo moramo spraviti v limfne vozle oziroma bezgavke. Te imajo nalogo, da prečistijo limfno tekočino, v kateri je sedaj tudi maščoba. Tisto, kar je za telo uporabno, se vrne nazaj v venski krvni obtok, tega, česar telo ne potrebuje več (odvečna voda, maščoba, produkti celične presnove), pa izloči s pomočjo urina in potenja. Na ta način izločimo maščobo iz celic in našega telesa.  

Učinki vakuuma: 

  • koža: je bolj gladka, napeta, čvrsta, zdravega videza
  • vezivno tkivo oz. podkožje: postaja vedno bolj čvrsto in vedno manj ga je, na takšen način izgubljamo odvečne centimetre
  • celulit: se zmanjšuje, ker maščoba postopoma prehaja v limfo in se izloči
  • strije: zmanjšuje razliko med strijo in ostalim tkivom in tako strije postanejo manj vidne