SALON LEPOTE CARPE DIEM

Zdravo sončenje Kolaris

S kolagenskimi žarnicami pomlajevanje kože niso več samo sanje. Serija dolgoročnih raziskav je pokazala, da se proizvodnja kolagena v koži lahko stimulira z rdečimi žarki valovne dolžine 633 nanometrov. Rdeči žarki spodbujajo kožo k tvorbi kolagena, elastina ter določenih encimov, ki so odgovorni za podporno strukturo kože. Kolagen, človeški protein, je odgovoren za natezno trdnost, čvrstost in elastičnost ter vlažnost kože. Prav tako je pomemben pri nenehnem obnavljanju celic. V toku procesa staranja človeško telo izgubi sposobnost tvorbe kolagena.

Proces staranja poteka ob dveh pomembnih faktorjih: starejša, kot je koža, počasnejši je metabolizem kože. To vodi do zmanjšanja energije celic v vlaknastih celicah, ki proizvajajo kolagen in elastin. Še več, zmanjša se tudi zmožnost telesa za proizvodnjo potrebnih hranil, ki jih potrebujejo vlaknaste celice. Rezultat je zmanjšana proizvodnja kolagena in elastina, ki se kaže v gubicah ter neenakomernem in ohlapnem videzu kože. Nežni žarki kolagenskih žarnic stimulirajo kožo, da prične ponovno proizvajati kolagenska in elastinska vlakna v globljih plasteh dermisa, ki kožo ponovno napnejo.

UPORABA

Za viden učinek proti staranju se priporočajo tretmaji, ki trajajo 4–12 tednov. Seveda je potrebno frekvenco in trajanje tretmajev prilagoditi individualnim potrebam posameznega klienta. Priporoča se, da se tretmaji opravljajo v navzočnosti specialista (kozmetičnega teh., dermatologa), ki zna prilagoditi tretmaje posameznim stanjem kože in s tem zagotovi najboljše rezultate. Uporaba kolagenskih ampul v kombinaciji s tretmajem lahko še izboljša učinek proti staranju. Med tretmajem imejte oči zaprte. Zaščitna očala niso potrebna.

Terapija s kolagenskimi žarnicami ne uporablja UV žarkov ali laserja. Vidna rdeča svetloba je topla in ne vroča in aktivira naravni proces foto bio stimulacije. Ne povzroča popolnoma nobene škode in jo lahko uporabljajo vsi tipi kože, kakršnekoli starosti ali spola. Pomanjkanje kolagena se kaže v pospešenem staranju kože, oslabljenem mišičju, vezeh in kitah, v povečanem tveganju za osteoporozo in v splošnem oslabljenju povezovalnih tkiv.

VEZIVNA TKIVA IN KOLAGEN

Vezivna tkiva so vaša telesna mreža. Sestavljajo jih celice in posebna celična matrica (ECN). Slednje sestoji predvsem iz kolagena (strukturne beljakovine), vlaken, ki dajejo obliko in elastičnost, nekolagenske beljakovine, osnovne substance in vode. Vezivna tkiva so prepletena na mrežni način in služijo kot elastična membrana in podporna vez med celicami, organi, deli organov in v koži kosteh, v stenah žil, hrustancih, kitah in ligamentih. Kolagen je bistveni del vezivnih tkiv. Sestavljajo ga izredno tanka in prepletajoča vlakna, katerih dolžina in debelina se meri v nanometrih in ki sestavljajo tri dimenzionalno mrežo.

ALISUN 200 KOLAGEN

Nežna rdeča svetlobna terapija kolarija zavira proces staranja in podpre kožo, da obdrži njeno čvrstost. Alisun Intense Collagen žarnice so posebno razvite za kolarij Alisun 200 kolagen. Nežni rdeči svetlobni žarki teh žarnic spodbudijo kožo, da v nižjih plasteh dermisa ponovno prične proizvajat kolagenska in elastinska vlakna. Ta foto bio stimulacija ima vidni učinek gladenja gubic in aktivira metabolizem kože.

BIO STIMULACIJSKI UČINKI

Vaša koža potrebuje nekaj časa, da se njena struktura izboljša. Tretma s kolarijem naj bi trajal vsaj 6 do 8 tednov, da je viden bio stimulativni učinek. Prva izpostavljanja naj ne bi bila daljša od 10 minut dnevno (3 krat tedensko) in naj se ne bi podaljševala do več kot 20 minut. Koža naj bi med tretmajem ostala hladna. Ker izvor svetlobe fizično proizvede nekaj toplote, bo le to filtriral in ohladil kolarij. Zaradi stimulacije celic v koži izgled le-te ni samo bolj svež, ampak tudi bolj gladek. Podočnjaki izginejo, pore se skrčijo, vaša koža postane mehkejša in nekatere otekline izginejo. Tako sposobnost kože, da se zdravi kot celična regeneracija, se znatno izboljšata.

KORISTI ALISUN 200 KOLAGEN:

 • Gradi zdravo kolagensko mrežo,
 • vidni učinek proti staranju,
 • zmanjšuje število gubic (posebej okoli oči, vratu, ust in ustnic),
 • izboljša elastičnost, čvrstost in prožnost kože,
 • izboljša obnavljanje celic,
 • napne kožo (pomaga preprečiti nastanek celulita),
 • izboljša absorbcijo in zadržanje vlage v koži,
 • izboljša porabo kisika,
 • obnavlja kolagenska in elastična vlakna,
 • aktivira metabolizem kožnih mineralov,
 • pomaga narediti kožo gladko in osveženo,
 • ni stranskih učinkov ali škodljivosti,
 • ni bolečin.